Gebruiksaanwijzing t.b.v. de mechanische ventilatie en wtw-systeem: 

Gebruiksaanwijzing 3 standen schakelaar / RFZ – zender
Stand 1 = de nachtstand & afwezigheidsstand.
Stand 2 = de dagstand en nachtstand.
Stand 3 = hoogste stand, gebruikt u tijdens het koken of douchen.
Stand 4 = bij een Buva systeem hoogste stand, gebruikt u tijdens het koken of douchen.

Gebruiksaanwijzing 2 standen lichtschakelaar
Stand laag = voor overdag en ‘s avonds.
Stand hoog = gebruikt u tijdens het koken of douchen.

Ventilatieroosters
De ventilatieroosters zijn afgesteld op de juiste waarde. Mocht u de ventilatieroosters schoon willen maken, let er dan op dat deze op de juiste stand wordt terug geplaatst.

Raamroosters
De mechanische ventilatie werkt pas optimaal als u ook goed gebruik maakt van de raamroosters. Zorg altijd dat er minimaal één raamrooster openstaat op elke verdieping in uw woning zodat verse luchttoevoer in de woning mogelijk is.

Vochtsensor
Heeft u een mechanische ventilatie of een wtw systeem met een vochtsensor, dan voldoet u simpel en snel aan de nieuwe wet- en regelgeving 1 januari 2018. De sensor zorgt er automatisch voor dat er meer geventileerd wordt als er vocht ontstaat in de woning. Het ventilatiesysteem bepaald hierdoor zelf de gewenste afzuigstand.

Gaat u uw huis verbouwen?
Bij verbouwingen in uw woning zoals verven, schuren, stucen, etc trekt u dan de stekker van de ventilatiebox of wtw systeem uit het stopcontact, om te voorkomen dat het systeem ernstig vervuild raakt.

Wilt u zonnepanelen laten plaatsen?
Wilt u zonnepanelen laten plaatsen, let dan op dat de monteurs geen kabels door de ventilatiekanalen heen trekken, dit is voor hun de makkelijkste manier om de zonnepanelen aan te sluiten, maar slecht voor het ventilatiesysteem. Omdat het ventilatiesysteem dan niet meer gereinigd kan worden en niet meer 100 procent functioneert.

WTW filters
Wanneer u gebruik maakt van een warmteterugwinsysteem in uw woning, is het belangrijk de filters elke maand uit te zuigen en deze elke 6 maanden te vervangen. Hierdoor bent u verzekerd van een goed werkend ventilatiesysteem en een gezond binnenklimaat.